Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Българският език все по-популярен в Гърция

25 Април 2008 / 17:04:55  GRReporter
1213 прочитания

            82 на сто от гърците смятат, че доброто обучение по чужди езици трябва да е политически приоритет, показва проучване проведено по поръчка на гръцките синдикати. Най-много 97 на сто от родителите искат децата им да имат отлични познания по английски език, на второ място с 50 на сто се намира немският език, следван от френския 34 на сто, италианския 6 на сто и испанския 3 на сто. По данни на Министерството на образованието и религията все повече деца в страната искат да учат български, китайски, руски, турски, арабски и арменски език.


            През изминалата 2007 година 680 000 деца са посещавали занятия в частни езикови школи, които в Гърция наброяват 7169 и в тях работят 24 330 учители. Всяка година родителите дават по 595,6, за да научат децата им чужд език. В тези цифри не се включват децата, които взимат частни уроци, нито големите гимназисти. В началните класове таксата е между 35 и 45 евро на месец, но с увеичаването на часовете и с усложняването на нивото таксата се увеличава, за да достигне до 180-200 евро на месец за изпити като Proficiency.


            За различни дипломи за владеене на чужд език гърците плащат допълнително по 15 милиона евро на година, тъй като в зависимост от нивото и от изпита полагането на тест струва между 70 и 150 евро.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus