Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

10 + 4 милиона евро подкупи от Сименс

27 Април 2008 / 11:04:42  GRReporter
1909 прочитания

            Доказателства за подкупи за 4 милиона евро за сигурността на Олимпийските игри в Атина през 2004 година е събрал прокурорът на Мюнхен в обвиненията си срещу представителя на Сименс Райнхард Сикачек. Фирмата е разследвана, че неправомерно е получила договора за изграждането на системата C4I, тъй като е раздала щедри парични дарения на различни гръцки отговорни лица.


            В посочените от прокурора 4 милиона евро не се включват подкупите, дадени на представителите на политическите партии и на 4 министерства в Гърция, за които говори в признанията си Сикачек и които са на стойност 10 милиона евро. В Атина замесените имена отричат всякаква връзка със случая.


            В досието на прокурора в Мюнхен, обаче се проследяват банкови транзакции, преминали през клона на Райфайзенбанк в Залцбург и предназначени за висши чиновници в ОТЕ, които недвусмислено доказват взимането на подкупи срещу осигоряването на договора за Сименс.


 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus