Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

След училище задължително в казармата

29 Април 2008 / 11:04:22  GRReporter
1469 прочитания

            Военната служба да става задължително на 18 или 19 години, веднага след като наборниците завършат училище, без право на отлагане заради следване в университет иска министърът на отбраната Вангелисс Меймаракис. “Тъй като военната служба в Гърция е задължителна, възрастта за влизане в казармата също трябва да е задължителна”, заяви пред журналисти по Великден Вангелис Меймаракис. Според военния министър по този начин ще се намали броят на младежите, които успяват да се изплъзнат от казармата и ще се увеличи числеността на гръцката армия.


            Противниците на тази идея обаче твърдят, че ако тя се въведе, ще се намали броят на срочно служещите с образование като военни лекари, специалисти по информатика, инженери и ще се увеличи броят на младежите, които са без образовние и финансово зависят от родителите си.


            Гръцките медии припомнят и личното предизборно обещание на Вангелис Меймаракис, което все още остава неизпълнено. Преди изборите през септември 2007 военният министър се ангажира да намали военната служба от 12 на 9 месеца за тези, които я отслужват веднага след училище и във военните части, в които са разпределени, без да се местят.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus