Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

70 милиона евро и 40 хиляди учители за обучението на деца с увреждания

01 Май 2008 / 08:05:22  GRReporter
1142 прочитания

            70 милиона евро и 40 хиляди учители и специализиран медицински и педагогически персонал ще осигурят прилагането на новия законопроект, който предвижда задължително средно образование за деца с увреждания. Документът, който беше подробно представен от grreporter.info, бе разгледан и одобрен от гръцкото правителство. „Законопроектът е съвсем прост като текст и не изисква приемането на допълнителни норматовни актове. Президентският указ за публикуването му в Държавен вестник е готов, така че той може да започне да се прилага веднага, след като бъде приет от парламента”, заяви след заседанието на кабинета министърът на образованието и религията Еврипидис Стилианидис.


            В разработването на законопроекта са взети под внимание исканията на различни организации на инвалиди и на родители на деца с увреждания, които те поставят на вниманието на обществото в последните 20 години и които са практика за много европейски държави. „Искаме да поставим началото на една хуманна Гърция, която създава равни възможности за обучение и труд на всички членове на обществото, включително и на тези с недъзи”, подчерта още образователният министър. Новият закон не просто дава право, а задължава обществото да осигури достъп до средно образование за инвалидите, дори ако трябва те цял живот да учат и гарантира включването им в училищните програми във всички случаи, за които това е възможно.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus