Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

65% от атиняните желаят да напуснат града

04 Май 2008 / 11:05:20  GRReporter
1157 прочитания

Проучване на „Public Issue” показва, че 65% от жителите на гръцката столица биха я напуснали, за да живеят на друго място, тъй като им е омръзнало да гледат как качеството им на живот всекидневно деградира. От изнесените данни става ясно, че основните проблеми са свързани с чистотата, трафика и замърсяването на околната среда. Тази неприятна ситуация има отрицателно отражение и върху имиджа на кмета на Атина Никитас Какламанис. Според по голяма част от запитаните, той се е провалил в повечето от начинанията и обещанията, които е поел пред гражданите преди почти година и половина. Единственият положителен резултат се отнася за рециклирането, покриващо все по-голяма част от столицата, за което са съгласни мнозинството от участниците в анкетата.


По-конкретно, 59% от запитаните смятат, че животът им през последните години се е влошил; 29% , че е останал същият и едва 11% смятат, че се е подобрил. На въпроса „Кой е най-сериозният проблем на Атина?” запитаните отговарят:


·        39% - трафикът


·        25% - чистотата и боклуците


·        17% - замърсяването на околната среда


·        15% - смогът


·        11% - сигурността


Прагматизъм, но и голяма доза песимизъм показват отговорите на 617-те участници в проучването при въпроса за най-важното предимство на Атина. По-добрата възможноста за намиране на работа се смята за такова от 28%, докато 23% не виждат никакво предимство. Останалите отговори са – социалните грижи (13%), забавленията (11%), множеството възможности (11%), културният живот (9%) и образованието (4%). Девет от десет граждани (89%) желаят да бъдат обособени велосипедни алеи, а 76% са по екстремно настроени и се изказват „за”събарянето на стари сгради, с цел да се освободят свободни пространства. Мнозинството (54%) биха желали да се ограничат демонстрациите в центъра на столицата, а 47% се отнасят отрицателно към перспективата да бъдат наложени такси на автомобилите за достъп до централната част на града.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus