Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Ускоряване на съдебните процедури по „горещите” дела

06 Май 2008 / 14:05:00  GRReporter
1695 прочитания

Разрешаването на всички висящи случаи, с които се занимава гръцкото правосъдие, това обеща пред журналисти след срещата си с министър-председателя Костас Караманлис, министърът на правосъдието Сотирис Хадзигакис. Той е информирал премиера за развитието на всички горещи случаи като МЕВГАЛ, облигациите, Сименс, Захопулос, подслушванията и др, като е коментирал, че процедурите ще бъдат ускорени и може да се стигне до решение по някои от тях още през лятото. На въпроса, защо ще бъдат ускорявани и свързано ли е ускоряването с евентуалните предстоящи избори, министърът категорично отхвърли тези предположения като добави, че намеренията на правосъдното ведомство са да се разрешават колкото се може по-бързо всички случаи и да се затвърждава убеждението у гръцкия народ, че правосъдието в страната им действа правилно, справедливо и бързо.


Колкото до намесата му след излизането на съдебното решение за изтегляне на книгата на Ерси Сотиропулу от училищните библиотеки, Хадзигакис подчерта,че става дума за едно решение, чиято насоченост е меко казано недопустима и по тази причина е изпратил запитване до компетентния служител за да проучи въпроса. „Живеем във век на свобода и не може мракобесието и атаките срещу авторското право да са част от нашето ежевдневие. Всеки има глава на раменете си и преценява сам за себе си по отношение на творенията на духа и литературните произведения”, добави още той.
Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus