Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Отново инцидент с луксозен кораб на Louis Cruises

08 Май 2008 / 07:05:42  GRReporter
1488 прочитания

            Лускозният круазиерен кораб Aqua Marine на кипърската компания Louis Cruises сигнализира за пробив в корпуса на кораба и поиска незабавна инспекция. На борда на кораба има 872 пътници, всичките чужденци и 407-членен гръцки екипаж. За аварията е сигнализирано след като корабът напуснал пристанището в Ираклио на остров Крит на път за Санторини. Louis Cruises е собственик и на кораба Sea Diamond, който през април миналата година потъна край брега на остров Санторини и причини смъртта на двама французи – баща и дъщеря.


            Капитанът на кораба Янис Папангелис позвънил в щаба на Министерството на търговския флот и сигнализирал за пробива. Той също така поискал корабът да спре на по-близкия остров Милос и да не чака за Санторини. На Милос е направен проверка на плавателния съд и наистина е потвърдено наличието на пробив с дължина 1,5 метра и ширина 2 сантиметра точно над линията, до която потъва корабът, когато е пълно натоварен.


            След края на проверката е установено, че Aqua Marine може да продължи пътя си до Пирея, където свършва 4-дневната екскурзия на пасажерите му.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus