Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Заловен съучастник на Костас Пасарис

09 Май 2008 / 07:05:54  GRReporter
2497 прочитания

Издирваният от гръцките и испанските власти румънец Марио Радукан беше арестуван в Австрия след случайна проверка на местната пътна полиция. Радукан е приятел и близък „съдружник” на Костас Пасарис, един от най-големите гръцки рецидивисти, който излежава доживотна присъда в румънски затвор за няколко убийства . За Радукан има издадена заповед за арест от гръцките полицейски власти за участие в престъпна група, тъй като пръстови отпечатъци на румънеца са открити в явочна квартира с оръжия, която е държал Пасарис, както и за въоръжени грабежи.


Смята се, също така, че е много вероятно, без да има преки доказателства, той да е участвал заедно с гръцкия престъпник във въоръжения сблъсък с полицаи на площад „Вати” в Атина през февруари 2000 г. Четири години по-късно, през февруари 2004 г., Радукан е арестуван от испанската полиция, но успява да избяга по същия сценарии, както е осъществено бягството и на Пасарис в началото на 2001 г. Радукан, който използва също и имената Паоло Попа и Йон Грама, е много вероятно без да има налични, ясни доказателства, да е посещавал Гърция, с цел осъществяване на престъпна дейност.

Румънецът влиза в полезрението на полицията още в средата на 90-те години. Арестуван е Гърция за кражби, нелегално влизане в страната и заплахи, но е освободен през 1999 г. Оттогава взима активно участие в дейностите на Пасарис, на когото властите смятат, че е най-близкият сътрудник. Директорът на Сигурността на Атика Григорис Балакос зачви, че все още не е изяснено дали през периода, през който Радукан се е движил на свобода, е осъществявал пътувания до Гърция и е взимал участие в престъпни дейности в страната.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus