Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Драстично поскъпват частните училища в Гърция

17 Май 2008 / 08:05:13  GRReporter
1177 прочитания

 


            Драстично поскъпва частното обучение в Гърция за учебната 2008-2009 година, съобщиха от Главния секретариат по търговията. Най-чувствително е поскъпването в столицата Атина, където таксите за частните детски градини, начални и средни училища нарастват с 55 на сто. Така минималната сума за обучение на малък ученик започва от 2 500 евро, а за големите класове тя достига до 10 120 евро на година. В провинцията също поскъпва частното образование, но само с 23 на сто.


            По-конкретно в столицата Атина началното образование в частните училища поскъпва с 45 процента, а в провинцията с 35 процента. Образованието в гимназиалните класове поскъпва в столицата с 25 процента, а в провинцията с 28 процента.


Огромни са и увеличенията за транспорта на учениците, които в някои случаи достигат до 161 процента. В зависимост от това колко далече детето живее от училището, в което учи на родителите му може да се наложи да плащат до 1750 евро за училищния автобус.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus