Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

300 евро глоба за пушене на обществено място

19 Май 2008 / 09:05:32  GRReporter
1117 прочитания

Проектозакон на министерството на здравето предвижда забрана за пушенето на всички обществени места от 1 януари 2010 г. Актът вече е минал през законодателната комисия на парламента. Според изнесена в медиите информация, от министерството оценяват мерките за частична забрана на пушенето, които влезнаха в сила през 2002 г., като неефективни и по тази причина в новия проектозакон се предвижда забраната да важи за всички затворени и закрити обществени места. Това включва частните предприятия, ресторантите и нощните увеселителни заведения. Собствениците ще бъдат задължени да разполагат с специални места за пушачите, които да са напълно отделени от останалите.


Предвижда се на нарушителите на тази разпоредба да бъде налагана глоба в размер на 3000 евро. Освен това, страстните пушачи, които нарушат тези зони също ще бъдат глобявани. Персоналните глоби ще са по 300 евро. Проектозаконът включва, също така и забрана за продажба на тютюневи изделия на непълнолетни, както и забрана за достъп до баровете на лица под 18 годишна възраст.


Как ще бъде приет законовият акт от общественото мнение, засега е трудно да се предвиди, но не е изключено да има доста простести срещу тези крайни мерки, тъй като Гърция е една от страните с най-висок процент пушачи в Европа. Всеки четирима от десет гърци са почитетели на порочния навик, като средното месечно потребление на всеки от тях достига 496 цигари, т.е. малко повече от 16 цигари на ден.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus