Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Дни на новаторствто 2008

20 Май 2008 / 21:05:49  GRReporter
1272 прочитания

Дните на новаторството бяха организирани за първи път в страната, сочена за една от люлките на съвременната цивилизация през 2007 г. от Майкрософт-Гърция. Тази година проявата се провежда от 20 до 21 май в Центъра за нововъведения на софтуерния гигант в Атина.  Усещането, че нововъведенията и познанието представляват основните инструменти на прогреса, компанията съдейства, чрез този форум, за започването на обществен диалог във връзка с развитието на новите технологии в Гърция и факторите, които ще го  стимулират. Тази година инициативата ще разшири своя хоризонт като включи в обсъжданите теми и ролята на нововъведенията в засилването на предприемаческия дух сред младите и по-натаътшното развитие на образованието.


По конкретно, тазгодишната проява е озглавена – „Дни на нововъведенията: Да подкрепим предприемачеството –Да инвестираме в знанието” и се осъществява под егидата на министерството на развитието и специалния секретариат „Цифров диазайн” на министерството на икономиката и финансите, както и с подкрепата на Сдружението на компаниите от сферата на информационните технологии и комуникациите (СЕПЕ) и на  Обединението за предприемачество на младите (СЕН). Организаторите ще се опитат да обедини теоретичния подход с реални примери, които разрешават конкретни проблеми от съвременното ежедневие.


Представители на държавния и частния сектори, на различни младежки организации и млади бизнесмени обсждат начините, по които нововъведението може да се окаже възможност за развиването на предприемачествто и основа за творческа инициатива. Изявени личности от академичните среди, неправителствени организации и представители на студентската общност говорят за ролята на нововъведението в академичните изследвания.


 


Може да свалите програмата на форума (на гръцки език) на следния адрес: http://www.innovationday.gr/downloads/Agenda_general.pdf

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus