Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Нощен кошмар за Алексис Ципрас

14 Август 2015 / 07:08:11  GRReporter
1003 прочитания

Гръцкият парламент осъмна в препирни, обиди, скандали и надвиквания в опит политическите сили конструктивно и хладнокръвно да дебатират третата Спасителна програма за Гърция, която вече бе одобрена от парламента на Финландия. Обсъжданията започнаха вчера в комисиите по право и финанси, преди да влязат в пленарната зала около полунощ.
    Особено неприятна беше нощта за премиера Алексис Ципрас, който чу тежки обвинения както от своите съидейници, така и от политическите си противници. “Не знам дали да съжалявам или да се срамувам за правителството”, каза лидерът на Лявата платформа в СИРИЗА Панайотис Лафазанис. Очакванията той да обяви, че 35-тимата депутати на Платформата ще напуснат коалицията не се оправдаха, но се засилиха слуховете, че той се готви да основе нова партия.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   “Не мога повече да защитавам Ципрас”, категорично обяви и председателката на парламента Зои Костандопулу и добави “изхвърли ни като кучета”. Тя призна, че е направила грешка, като е обявила, че “този парламент няма да гласува меморандуми”.
    Лидерът на партията Потами Ставрос Теодоракис, който обяви, че депутатите му ще подкрепят Меморандума, припомни на Алексис Ципрас, че сега плаща цената на нереалистичните си обещания. “Вие сте политиканти, които лъжете безобразно, за да вземете властта”, бяха думите на Теодоракис.
    Депутатите от ПАСОК също обявиха, че ще подкрепят Споразумението с кредиторите, но “copyright-а на Третия меморандум принадлежи на дуета Ципрас-Каменос”, заяви лидерката на социалистите Фофи Генимата. “Първото ляво правителство доведе до третия Меморандум, който при това е с най-тежки условия”, подчерта тя.
    “Ако смятате, че изборите ще ви помогнат, Нова демокрация е готова”, заяви на свой ред председателят на гръцките консерватори Вангелис Меймаракис. На нападките на депутати и министри от управляващата коалиция той отговори категорично: “Тук трябва да сте скромни. Не може едновременно да ни атакувате и да искате да ви гласуваме Меморандума. И двете едновременно не стават”.
    Гласуването в гръцкия парламент трябва да започне около 9,00 часа. GRReporter ще ви информира на живо за всички новини около Третата спасителна програма за Гърция.

Категории: гръцки парламент трета спасителна програма гласуване Алексис Ципрас Зои Костандопулу Панайотис Лафазанис Лява платформа
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus