Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Нова демокрация избира лидер на 22 ноември

09 Октомври 2015 / 10:10:31  GRReporter
597 прочитания

След втори по ред истински маратон от дебати членовете на Централната избирателна комисия на Нова демокрация най-после стигнаха до консенсус за датата, когато ще бъде избран нов председател на партията.

Според източници, датата е 22 ноември, а ако се наложи втори тур той ще се проведе следващата неделя, 29 ноември. Заседанието на Комисията продължи над 5 часа, като завърши малко след 22:00 снощи. Членове на комисията изказаха опасения, че времето до изборите няма да е достатъчно, а също така преговаряха с представители на четиримата кандидати за поста лидер на партията.

Единодушно решение

«С единодушно решение на Централната избирателна комисия на Нова демокрация бе решено изборите за излъчване на председател на партията да се проведат в неделя, 22 ноември, а евентуален втори тур – в неделя, 29 ноември. Бе решено също така Централната избирателна комисия да заседава отново в понеделник, 12 октомври, в 15.00 ч.», се посочва в съобщение на пресцентъра на Нова демокрация.

Датата за изборите бе предопределена и от техническите трудности, тъй като фирмата, която ще се заеме с организацията на процедурата и изготвянето на съответния софтуер, се нуждае от точно определено време за това.

Притеснения бяха изразени и по повод на това колко ще струва цялата изборна процедура, която се изчислява на около 450 000 – 600 000 евро, като се очаква да бъдат поставени около 1 200 – 1 300 урни в цяла Гърция.

По отношение на цената, която ще трябва да платят избирателите, бяха представени две предложения. Според едното трябва да се определи висока цена, от порядъка на 20 евро, за да бъдат отблъснати „случайните” гласуващи. Другото предложение предвижда ниска цена, от порядъка на 1 или 2 евро, като от плащането ѝ бъдат освободени уязвимите групи от населението.

Заседанието на 17-членната Комисия бе председателствано от Андреас Папамимикос. Евангелос Меймаракис бе представляван от Теодорос Абадзоглу, Кириакос Мицотакис – от Тасос Гайтанис, Апостолос Дзидзикостас – от депутата Анна-Мишел Асимакопулу, а Адонис Георгиадис – от Стефанос Стамулис.

 

 

 

Категории: Нова демокрация избори председател кандидати
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus