Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Нова демокрация ще подкрепи меморандума, въпреки предложенията за гласуване „въздържал се”

13 Август 2015 / 18:08:07  GRReporter
736 прочитания

Заседанието на парламентарната група на Нова демокрация приключи. Бе взето решение за координирано гласуване „за” споразумението и проектозакона за Меморандума по време на заседанието в парламентарна зала тази вечер.

По време на заседанието на парламентарната група, започнало в 9 ч. сутринта, някои депутати от провинцията изразиха безпокойството си от увеличаването на данъците за земеделските стопани. Други предложиха да се гласува с „въздържал се”, а някои призоваха за гласуване по съвест.

Открито в полза на гласуването „въздържал се” се обявиха трима депутати – Мариос Салмас, Анна Мишел Асимакопулу и Адонис Георгиадис, които обаче обещаха, че ще се съобразят с мнозинството.

Същото мнение изрази и Димитрис Кириазидис, който разкритикува яростно правителството за мерките, включени в споразумението с кредиторите.

Други трима депутати – Александрос Кондос, Атанасиос Давакис и Стефанос Гикас, предложиха всеки народен представител да гласува по съвест.

Въпреки това председателят на парламентарната група на Нова демокрация Евангелос Меймаракис, както и други депутати подчертаха, че днес партията гласува за оставането на Гърция в Европа, със забележката, че земеделският въпрос не е включен в мерките, които трябва да бъдат гласувани.

«Това е критичен момент, момент на реабилитация за Нова демокрация, която на различни етапи се показа на висота, каза на хората истината и се бори, за да се задържи Гърция на пътя към Европа», подчерта на свой ред по време на заседанието на парламентарната група Дора Бакояни.

 

 

Категории: Нова демокрация гласуване меморандум парламентарна група Дора Бакояни
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus