Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Нова трагедия край остров Лесбос

25 Октомври 2015 / 15:10:57  GRReporter
680 прочитания

Една жена и две малки деца (едното 6-годишно, а другото бебе) са загинали, а 13 души са в неизвестност след поредната трагедия край остров Лесбос, жертва на която стават бежанци и имигранти.

Около 6.00 сутринта малка лодка с 60 души на борда се е обърнала след като се удря в скалите заради силния вятър, духащ в района на Кара Тепе, на няколко километра северно от Митилини. Общо 45 са хората, успели да излязат на сушата, като са заявили, че около 15 души са паднали в морето заради силното вълнение. Служители на Бреговата охрана и Frontex в района вече са открили телата на три жертви.

Един хеликоптер и един кораб проучват района на трагедията, а властите проверяват и сушата. Условията са изключително трудни, тъй като духа бурен северен-североизточен вятър.

 

 

Категории: трагедия бежанци имигранти Лесбос загинали Брегова охрана
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus