Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Обвиниха Мишел Платини в конфликт на интереси за ваканцията му в Миконос

13 Октомври 2015 / 11:10:26  GRReporter
891 прочитания

В изявления пред предаването за гръцкия футбол „Дики” ("Съдебен процес" - б.р.) по телевизия Skai бившият президент на футболния клуб Олимпиакос Волу и настоящ кмет на Волос Ахилеас Беос направи разкрития за отношенията на президента на UEFA Мишел Платини с видни фактори в гръцкото футболно първенство.

Според Беос отношенията на Платини с президента на Олимпиакос Вангелис Маринакис са осигурили на отбора от Пирея липса на наказания в мачовете му в европейските футболни първенства. 

По думите на Беос Мишел Платини използвал личния „Лиърджет” на Маринакис, за да замине за Миконос и да присъства на кръщенето на детето на заместник-генералния директор на УЕФА Теодорос Теодоридис. „Теодоридис кръсти детето си на Миконос. Платини пристигна в Миконос с джета на Маринакис. Кой може да очаква, че след всичко това Олимпиакос може да бъде наказан?”, бяха точните думи на настоящия кмет на Волос.

Снимки от кратката ваканция на Платини и приятелката му на космополитния гръцки остров бяха публикувани в много гръцки и международни медии.

Заслужава да се отбележи, че Теодорос Теодоридис е син на вицепрезидента на Олимпиакос Савас Теодоридис. Според други международни медии Платини е бил заснет да разговаря със Савас Теодоридис на остров Миконос, където бил гост на семейството за сватбата на сина му Теодорос през 2013. „Съществуват и снимки, които го показват да седи на сватбената трапеза до президента на Олимпиакос Вангелис Маринакис. Те би следвало да са поне срамни за него”, написа миналия август Мат Скот в електронното издание insideworldfootball.com.

Междувременно миналата седмица комисията по етика на международната федерация по футбол FIFA суспендира за 90 дни както нейния президент Сеп Блатер, Мишел Платини и генералния секретар на UEFA Жером Валке  заради съмнения за корупция.

Световните медии съобщиха, че решението на комисията било провокирано от разследването ѝ във връзка със сключен от Блатер договор, по който през 2011 е било извършено „неетично” плащане към Платини на стойност 1,8 милиона евро. Според източници става дума за подкуп, който Платини получил от швейцарец – важен фактор в световния футбол, за да не се кандидатира за поста на президент на FIFA.

Категории: СпортФутбол Мишел Платини обвинения корупция президентът на Олимпиакос Вангелис Маринакис заместник-генералният секретар на UEFA Теодорос Теодоридис
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus