Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Омир сред вдъхновителите на новата колекция на Долче и Габана

10 Октомври 2015 / 12:10:20  GRReporter
1163 прочитания

Между източниците на вдъхновение на последната колекция Alta Moda на Долче и Габана са поемите на Данте, „Сън в лятна нощ” на Шекспир, както и епосът на Омир.

Почитателите на скъпите дрехи се събраха в Портофино и се насладиха на колекцията на италианските дизайнери. Гледката беше вълшебна, а празникът – златен.

Началото на Alta Moda беше поставено в Таормина, Сицилия, родината на Доменико Долче, следващата спирка беше Венеция, последва Капри и стигна до Портофино, където двамата дизайнери имат вили. Те рекламират най-красивите дестинации на родината си в сътрудничество с италианската туристическа организация, пише британският Vogue.

Подготовката продължи една година, а най-евтиният тоалет от колекцията Alta Moda струва 40 000 долара. Тя не включва само дамски тоалети. Има и колекция Аlta sartoria за мъже, както и Аlta gioellia – с  бижута.

Във вилата на Долче, която има огромна градина, бяха издигнати павилиони и поставени кадифени табуретки и вази със сини и бели хортензии. Основният цвят беше златният. Дори дрес кодът на вечерта беше злато.

За тазгодишната четириизмерна презентация дизайнерският дует беше пресъздал картини от италианската провинция, от които изскачаха герои от гръцката митология. Между тях бяха Тезей, митичният цар на Атина, както и Иполита, царицата на амазонките. Ревюто, казва Долче за списание New Yorker, е опит да си представим едно съвместно съществуване на Омир, мечтателя, с Данте – поета на чистилището и рая и Шекспир, с лудия му хумор.

Една неочаквана комбинация на фона на огромна борова гора и гледка към залива на Портофино. „Чувстваш се, като че си в Гърция”, казва Габана. Към това може да се добави и разказът на една от най-известните светски дами на Бейрут, която се хвалеше с почивката в Пелопонес.  „Беше чудесно. Имах с мен пари в брой”.

Златното парти, коментира New Yorker, се проведе в момент, когато гръцките министри бяха в Брюксел и преговаряха за бъдещето на страната си. „Не се преструваме, че хората там могат да си купят чифт обувки D&G. Но клиентите на Alta Moda трудно могат да бъдат засегнати от икономическата криза. Тези хора живеят в друг свят. Аз не живея в този свят”. Въпреки, че Габана е третият по богатство в Италия, а Долче е на 30-то място според Forbes, те се опитват да не сравняват себе си с богаташите. „Ако започнеш да се сравняваш, никога няма да спреш”.

Облечената в златно Кайли Миноуг изпя някои от хитовете си. Късно през нощта партито приключи с фойерверки. Те изписваха в нощното небе със златен цвят името на дизайнерите и на колекцията им „Dolce & Gabanna Alta Moda”.

Категории: Долче и Габана колеция Alta Moda ревю Портофино Омир Шекспир Данте
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus