Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Още едно момиченце загуби живота си в Егейско море

20 Септември 2015 / 10:09:07  GRReporter
787 прочитания

Поредният морски инцидент се случи днес сутринта около 7:00, недалеч от летището на Митилини. Преобърна се пластмасова лодка, с която са пътували 46 нелегални имигранти. Между тях са били девет деца на възраст под 12 години и 11 или 12 жени.

Имигрантите са открити от хеликоптер на Frontex. Когато бреговата охрана пристига на място, са спасени общо 24 души, а 22 още се издирват, между тях са и много жени и деца.

Днес по обед беше извадено тялото на още едно дете – 6-годишно момиченце. Не става ясно обаче дали то е жертва на вчерашния или на днешния инцидент.

Според свидетелствата на спасените, лодката се е преобърнала от вълните, предизвикани от търговски кораб, плаващ наблизо. „Беше тъмно, видяхме кораба да идва към нас. Опитахме се да дадем сигнал с мобилните си телефони и с фенерчета, но не ни видяха. Беше страшно, като се обърнахме. Оказахме се във водата сред големи вълни. Изгубихме децата. Не ги виждахме в тъмнината. Щом се съмна, видяхме хеликоптера и след това дойде корабът, който ни прибра. Поне да намерят децата. Защото само едно е с нас...”, казва Хасин, един от спасените.

Имигрантите са платили по 1000 евро на човек на турски трафикант, който ги завел на плажа, откъдето са отплували, и им дал лодката.

Безплодни си остават усилията за откриване на имигрантитe, които изчезнаха вчера в морето на изток от Митилини. При инцидента загина петгодишно момиченце. Броят им е неизвестен, но се смята, че са около 10-12 души.

 

Категории: Митилини инцидент нелегални имигранти изчезнали
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus