Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Откриха телата на изчезналите мъже край Месолонги

04 Януари 2016 / 15:01:17  GRReporter
817 прочитания

Трагично завърши случаят с изчезналите двама мъже от Месолонги, на 35 и 40 години, които бяха открити мъртви.

Случаен минувач е забелязал сутринта автомобила на двамата мъже, обърнат в канавка между селата Лесини и Катохи, и съобщил в полицията.

Първоначалните данни показват, че става въпрос за катастрофа. Двамата мъже са открити мъртви, затворени в автомобила, и следва операция по изваждането на телата. Тъй като на мястото пристигат журналисти, телевизионни камери и хора, пожарникарите вдигат две големи платнища, за да не се вижда мястото, където е открита колата, защото гледката е страховита.

В съобщение на полицията се посочва: «Преди малко в канавка близо до село Катохи, област Етолоакарнания, бе открит лекият автомобил на двамата гръцки граждани, изчезнали рано сутринта на 1 януари в района на Етолико. Във вътрешността на автомобила бяха открити телата на двамата мъже, които бяха извадени от противопожарната служба».

На място пристигат и две линейки, за да откарат телата на двамата мъже в болницата, където ще бъде извършено пъвоначалното макроскопско изследване, а впоследствие ще бъдат откарани в службата по съдебна медицина – гр. Патра.

Там ще бъде извършена аутопсия, за да бъдат изяснени причините за смъртта на двамата мъже. Според източници, когато пожарникарите приключат своята работа, полицаите ще продължат разследването в района.

Двамата приятели изчезват преди 4 дни. Припомняме, че в навечерието на Нова година Янис и Василис са забелязани за последен път в село Пендалофо, област Етолоакарнания, където отишли да се забавляват, но от тогава следите им се губят.

Двамата приятели

Видеокамери на пътя към село Лесини са записали автомобила им, черна Toyota Corolla с регистрационен номер ΑΙΚ 7885. Полицията разполага със записа от камерите, на който се вижда колата на двамата мъже, и търси очевидци, които биха могли да предоставят информация за това какво се е случило. Странното е, че автомобилът е бил заснет от две камери с разлика от 12 минути на разстояние от 4 км. Този факт повдига въпроси, тъй като тази дистанция нормално може да бъде измината за 3-4 минути.

От събота бе започнало претърсване на реката с лодки и водолази, в неделя обаче поради лошото време издирването бе прекратено. Днес властите отново започнаха да претърсват река Ахелой, след това обаче бе открит обърнатият автомобил на двамата мъже.

 

 

Категории: открити тела изчезнали мъже Месолонги полицаи видеокамери
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus