Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Партньорката на Ципрас стана университетска преподавателка

24 Септември 2015 / 16:09:37  GRReporter
934 прочитания

През започващата академична година партньорката на гръцкия премиер Перистера (Бети) Базиана ще преподава в катедрата по информатика и телекомуникации на факултета по инженерство в Университета на Западна Македония.

Ректорът Андонис Турлидакис потвърди разпространената от местния новинарски сайт kozanimedia.gr информация, като посочи че: „Г-жа Перистера Базиана действително внесе молба в процедурата по набиране на извънреден персонал. Молбата ѝ бе оценена от компетентната комисия и бе последвана формалната конкурсна процедура”.

Той допълни: „Искането ѝ бе да преподава в катедрата по информатика и телекомуникации на факултета по инженерство и понеже действително разполага с всички необходими за това качества, ние ѝ предлагаме тази работа. Тя вече е информирана за това и е готова да започне. Най-късно до по-следващата седмица г-жа Базиана трябва да дойде и да започне своите лекции”.

Партньорката на Алексис Ципрас е завършила факултета по електронно инженерство и компютърна технология в университета в Патра. Там тя е взела участие в изследователска програма за развиването на приложение за телемедицина и е започнала докторската си дисертация.

Според биографията ѝ в Wikipedia в хода на дисертацията Базиана имала конфликт с научния си ръководител, когото обвинила в присвояване на интелектуалния ѝ труд и на нейни заплати. През 2003 тя завела дело срещу него,което спечелила, а неин адвокат била настоящата председателка на парламента Зои Констандопулу. Темата на дисертацията била: „Архитектури за управление и техники на предаване за оптимизирането на оптичните мрежи WDM”. Научният ръководител Лимберопулос твърди, че е обжалвал решението на съда от първа инстанция в съда в Патра, който го реабилитирал. Според решението Перистера Базиана била задължена да му изплати обезщетение в размер на 8000 евро за клевета.

Категории: партньорката на Ципрас Перистера Базиана преподавателка университет на Западна Македония
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus