Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Пенсиониран министър се оплака, че намалили пенсията му от 5900 на 1800 евро

01 Септември 2015 / 15:09:39  GRReporter
1089 прочитания

Теодорос Пангалос се определи като новообеднял пенсионер, след като пенсията му от 5 900 евро паднала на 1 800 евро.

В интервю за „Вима FM” бившият вицепремиер и министър на външните работи заяви: «Не съм алчен. Беден съм, новообеднял пенсионер. Пенсията ми е максималната за държавен служител, която е 5 900 евро чисто. Сега е паднала на 1 800 евро. Депутатите се погрижиха тяхното възнаграждение да се задържи на достойни нива. Не казвам, че е много, но логиката, че пенсионерите са хора, от които вече нямаме нужда, следователно ги ограбваме – и това е логиката спрямо всички пенсионери в страната – по някое време трябва да бъде преразгледана».

Нападки срещу Фофи Генимата

В същото интервю Теодорос Пангалос отправи нападки срещу лидера на ПАСОК Фофи Генимата по повод отправената му покана да участва в мероприятие по случай годишнината от основаването на ПАСОК на 3 септември в Запио.

«Толкова набързо е написан текстът, че г-жа Генимата сякаш кани чрез електронната си поща самата себе си. В този смешен текст са включени хора като мен, които са заявили, че няма да гласуват за ПАСОК на г-жа Генимата, защото смятат това за голямо падение, резил и не искат с гласа си да подкрепят цялата тази история. Истинско падение и резил е един ПАСОК с 2% или 4% от гласовете, дори и да влезе в парламента начело с г-жа Генимата, чието единствено качество е, че е дъщеря на покойния лидер на ПАСОК, с когото всички сме свързани», казва Пангалос.

«Защо съм сложен в този списък, след като тя знае, че не желая? Вероятно иска да ме изложи. Това е неприемливо и агресивно и ѝ го връщам. Възможно ли е щабът на ПАСОК да не знае, например, че София Сакорафа е фанатичен член на СИРИЗА?», пита риторично бившият министър.

Ципрас – лъжец и мошеник 

Едновременно с това Теодорос Пангалос нарече Алексис Ципрас «опасен за обществения живот» и поиска «той да се оттегли и да отиде там, където са големите лъжци и мошеници на историята, от които за съжаление още от древността до наши дни имаме мнозина».

Бившият министър на външните работи призова също така да не се гласува втори път за Ципрас, „защото ще стигнем отново до безизходица”.

 

 

Категории: Теодорос Пангалос беден пенсионер бивш министър Алексис Ципрас
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus