Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Петко Сертов в добро настроение в атински хотел

23 Декември 2014 / 18:12:47  GRReporter
1378 прочитания

Екип на GRReporter

Днес главният секретар на българското министерство на вътрешните работи съобщи, че бившият директор на Държавната агенция за национална сигурност Петко Сертов е бил локализиран в Атина. Той се намира в неизвестност от 5 декември и бе обявен за издирване след подаване на сигнал от неговата съпруга.

Веднага след брифинга на Светлозар Лазаров пред българските медии в София, в рамките на който той съобщи, че Сертов се е регистрирал в хотел в централната част на Атина, екип на GRReporter се отправи към мястото за репортаж.

Хотел „Нана” се намира в района около атинската жп гара, известна като „гара Лариса”. Според човек, който се представи за мениджър на хотела и само с малкото име Такис, сред клиентите често има българи. По думите му те посещават Атина както по бизнес задачи, така и с туристическа цел.

Г-н Такис разказа, че Петко Сертов е отседнал в хотела за два дни срещу 30 евро на нощувка като в цената е била включена и закуската. Той бил сам и през целия си престой не се срещнал с никого.

„Господинът беше спокоен, в добро настроение и по никакъв начин не се отличаваше от другите клиенти на хотела. Слизаше във фоайето, влизаше в интернет от компютъра на рецепцията и дори веднъж си поръча узо”.

По думите на Такис Сертов разговарял с персонала на хотела основно на английски език, като понякога ползвал и гръцки. Той плащал всички сметки в брой.

Противно на съобщението на МВР, че бившият български топ-разузнавач е напуснал хотела вчера, представилият се за мениджър заяви, че гостът е заминал още в неделя.

В края на изявленията си главният секретар на МВР подчерта, че локализирането на Петко Сертов е станало възможно благодарение на активното съдействие на гръцката полиция. Тя предоставяла на българските си колеги информация за движението на Сертов в Гърция в реално време.

Категории: Криминална хроника Петко Сертов хотел Атина издирване бивш директор на ДАНС МВР
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus