Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Подемос подкрепи и митинга на СИРИЗА, и на отцепниците на Лафазанис

18 Септември 2015 / 18:09:57  GRReporter
802 прочитания

Анастасия Балездрова

В 19,30 часа на централния атински площад Синтагма започна предизборният митинг на управляващата партия СИРИЗА. Основните лозунги, издигнати от привържениците й бяха: “Отърваваме се от старото, печелим утрешния ден”, “Историята има памет”, “Утрешният ден има име”.


    На митинга на СИРИЗА се появи и лидерът на испанската Подемос Пабло Иглесиас. По информация на GRReporter представители на Подемос са присъствали и на митинга на отцепилите се от Сириза подръжници на Панайотис Лафазанис и неговата партия Народно единство.


Митингът на СИРИЗА, който на практика иска втори шанс за Алексис Ципрас и за Коалицията на радикалната левица, беше посетен не от някой друг, а от Алекос Фламбурарис, държавният министър в правителството на Ципрас, обвинен за конфликт на интереси в размер на над 3 милиона евро.   

Първи на трибуната се появи Грегор Гизи, главният секретар на германските социалисти от Die Linke, на практика наследниците на източногерманските комунисти. Той попита присъстващите дали харесват Меркел и Шойбле и след като получи мощен отговор НЕ, ги призова да гласуват за СИРИЗА, за да ядосат германците и останалите 18 страни от Еврозоната.

 

Грегор Гизи предаде щафетата на лидерката на германската Зелена партия Ска Келер, която стигна малко по-далеч като призова на гръцки хората да гласуват за СИРИЗА на изборите в неделя.

От митинга на СИРИЗА не отсъстваха и френските комунисти, които бяха представени от генералния си секретар си Пиер Лоран.

    След тях на трибуната застана и лидерът на Подемос Пабло Иглесиас. “Ние, Подемос, сме с Алексис”, категорично заяви той. “Ципрас защити гръцкия народ като лъв срещу лешояди, които искаха да разкъсат Гърция. Днес лешоядите искат да убият и него, и вас. Не им позволявайте да ви превърнат в зайци, защитете страната си”, възторжено призова испанецът.

    Последен на трибуната се качи бившият премиер Алексис Ципрас, който поиска вота на гражданите с думите: “СИРИЗА не само ще спечели, но и ще получи мандат да сформира стабилен кабинет Дилемата пред урните ще е дали ще се върнем назад или ще поемете с нас напред”.


    Според него 6 месеца СИРИЗА се е борила в условията на икономическа война. “Тази борба разтърси Европа. Малката ни страна стана тема номер едно за шест месеца и се превърна в символ на борбата срещу икономическите интереси”, похвали се Ципрас.

Категории: СИРИЗА избори в Гърция 2015 Подемос Алексис Ципрас Паблос Иглесиас площад Синтагма Нова демокрация
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus