Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Поискаха имунитета на заместник-председател на парламента от СИРИЗА

25 Август 2015 / 15:08:47  GRReporter
721 прочитания

Разследващият случаите на корупция гръцки прокурор внесе в парламента искане за премахване на имунитета на първия заместник-председател от СИРИЗА Алексис Митропулос.

То е свързано с разследването за сума в размер на 1 милион долара, които Митропулос получил като заплащане в качеството си на експерт по трудово право, без да издаде фактура.

Парите са били получени преди 16 години, но случаят стана известен едва през 2013, когато двама бивши сътрудници на Митропулос заведоха дело срещу него с обвинението, че не им е изплатил техните дялове от хонорара. 

Категории: Политика първи заместник-председател на гръцкия парламент Алексис Митропулос СИРИЗА прокурорско искане за сваляне на имунитет разследване за корупция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus