Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Полицията конфискува три български автомобили, превозващи нелегални имигранти

07 Януари 2016 / 18:01:21  GRReporter
925 прочитания

Представители на полицейските управления в Ксанти и Александруполис разкриха три нови случаи на трафик на нелегални имигранти, извършен с микробуси и камион с български регистрационни номера.

В рамките на три полицейски акции на автомагистрала „Егнатия” в участъка между Комотини и Ксанти и на второстепенния път, свързващ двата града са били заловени трима трафиканти – 34-годишен грък, 39-годишен сириец и 52-годишен българин. Общият брой на превозваните от тях нелегални имигранти е бил 115 души, 104 от които са сирийци и 11 – граждани на Ирак.

В ранните часове вчера на автомагистрала „Егнатия” в района на Александруполис, полицаи от Специализирания отдел за борба за нелегалната имиграция направили сигнал на 34-годишния грък, който управлявал микробус с българска регистрация да спре. Той не спазил нареждането и продължил да се движи, а полицаите го последвали.

В района край село Иасмос той спрял микробуса и се опитал да избяга пеш, но бил спрян и арестуван от силите на реда. По време на проверката на микробуса във вътрешността му били открити 22 нелегални имигранти.

Малко след това полицаи от подразделението на Гранична полиция в село Котили арестували 39-годишния сириец. Те спрели микробуса с българска регистрация, който се движел от Комотини в посока Ксанти по автомагистрала „Егнатия” за проверка и открили в него 34 нелегални имигранти.

В третия случай полицаи от полицейското управление в село Генисеа арестували 52-годишния български гражданин, тъй като в микробуса, който той управлявал по пътя Комотини – Ксанти били открити 59 нелегални имигранти.

Трите автомобили, както и мобилните телефони на трафикантите са били конфискувани. Арестуваните са дали показания пред съответните районни прокуратури.

Категории: Криминална хроника трафик с нелегални имигранти автомобили с българска регистрация арестувани трафиканти
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus