Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Полицията задържа анархистите, окупирали университета

17 Април 2015 / 08:04:52  GRReporter
718 прочитания

С намесата на полицията и след заповед на прокурора приключи рано тази сутрин 19-дневната окупация на централната сграда на Атинския университет. Части на Силите за борба с масовите безредици още снощи заеха позиции около сградата, тъй като анархисти преградиха улиците с кофи за боклук и започнаха да ги палят, като в същото време хвърляха камъни и късове мрамор. Безредиците започнаха веднага след контрапротеста срещу протеста на миньорите от златните мини в Скуриес на Халкидическия полуостров. Контрапротестът беше организиран от леви организации и синдикалисти, близки до властта.


    Първите арести на хулигани станаха около 3 часа тази сутрин в улиците около Университета. Около 6 часа на място пристигнали и подделения на противопожарната охрана, които всъщност разбили вратата на академичната сграда. Заповедите били полицията да прекрати блокадата, но без да използва сила. След като пожарникалите разбили вратата в сградата влезли обикновени полицаи, а не силите за борба с масовите безредици.


    Във вътрешната част на Университета са били 14 души, 7 мъже и 7 жени, които не са оказали съпротива при арестуването им.  С белезници на ръцете те бяха вкарани в полицейски автобус и откарани в Генералната дирекция на гръцката полиция. В момента на извеждането им, около сградата на Атинския университет се бяха събрали техни подръжници, които скандираха анархистични лозунги.
 

   Протестът на анархистите пред сградата на университета продължава и в момента.
    А какво мислите вие за гръцките анархсти? Очакваме мнението ви в нашата анкета.

 

Категории: анархисти окупация атински университет сили за борба с масовите безредици Главна дирекция на гръцката полиция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus