Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Поне 34 бежанци загинали, сред тях бебета и деца, при корабокрушение в Егейско море

13 Септември 2015 / 18:09:42  GRReporter
808 прочитания

Поредната неописуема трагедия с бежанци се разигра във водите на Егейско море тази сутрин на изток от остров Фармакониси. Съдът, с който пътували неизвестен брой пасажери - над 100 души, се преобърнал във водата. В района се провежда голяма спасителна операция с участието на два хеликоптера Super Puma, водолази от бреговата охрана и кораб на военния флот.

Първоначално бяха открити 16 тела, но според най-новите информации на бреговата охрана жертвите на трагедията вече са поне 34.

Според Атинската новинарска агенция, между жертвите има поне 4 бебета и още 11 малки деца.

На обяд водолазите от бреговата охрана намериха 8 тела в трюма на кораба. Тъй като корабът е от затворен тип, има вероятност да има още жертви, хванати в капан.

Има опасения, че броят на удавилите се бежанци ще стане по-голям.

Според първоначалните данни на бреговата охрана спасени са 68 души, други 29 са успели да стигнат до бреговете на Фармакониси сами.

Това е втората трагедия в рамките на две денонощия край гръцките брегове. В събота рано сутринта край остров Самос се обърна надуваема лодка, 4 деца все още се издирват.

 

 

Категории: трагедия бежанци жертви Фармакониси
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus