Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Поверяват банковия надзор на вицепремиер

02 Февруари 2015 / 14:02:15  GRReporter
1050 прочитания

С решение на гръцкия министър – председател Алексис Ципрас икономическата политика на правителството, договарянето на държавния дълг и надзорът на банковата система преминават под пълния контрол на вицепремиера Янис Драгасакис.

Първата му среща в рамките на третия от ресорите бе с управителя на банка Пиреос Михалис Салас. Според гръцки медии основна тема на разговора им е било задвижването на икономиката на страната.

От своя страна правителствени източници посочват, че Драгасакис и Салас са дискутирали и въпроси, свързани с нейното финансиране. Според същите източници срещата е преминала в добра атмосфера.

В предишни свои публични изказвания Янис Драгасакис е посочвал, че промените в ръководствата на гръцките банки трябва да преминат гладко без да засегнат интересите на акционерите, пише вестник То вима. В същото време обаче той смятал, че те трябва да са такива, че да гарантират на представителите на държавата в управителните съвети истински и дълбок контрол в работата на техните ръководства.

В този контекст вече се очакват промени в ръководствата на системните банки, които ще бъдат договорени с основните им акционери.

От То вима посочват, че по силата на действащото законодателство държавата няма право на глас при гласуването за определянето на членовете на ръководствата на банките. 

Категории: Политика банков надзор ръководства държавен контрол Янис Драгасакис
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus