Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Пожар на кораб край Корфу, евакуират пасажерите

28 Декември 2014 / 09:12:47  GRReporter
1609 прочитания

Пожар гори на борда на плаващия под италиански фаг кораб Norman Atlantik, който извършва редовен рейс от гръцкия град Патра до италианския Анкона. Бедствието е регистрирано в района на островчето Отони, северозападно от остров Керкира. На борда на бедстващия кораб има 411 пътници, 55-членен екипаж и 222 автомобили.
    Капитанът на кораба е издал заповед да започне евакуацията на пътниците, много от тях с помощта на екипажа вече се намират в спасителни лодки в морето. Ветровете на мястото на инцидента са бурни, 7-8 бофора, вали дъжд.
    В ход е мащабна спасителна операция, в която участват пет хеликоптери, военен товарен самолет С-100, министърът на търговския флот е издал заповед всички кораби, които се намират в района, да помогнат за спасяването на пътниците. Най-големият кораб в района е Cruise Europa на компанията Миноан и той е поел координацията на спасителната операция.

Пасажер от Norman Atlantic съобщи пред телевизия Скай, че голяма част от екипажа са италианци и не говорят английски и има много лоша комуникация между тях и голяма част от пасажерите, които не говорят италиански. На борда има 268 гърци, не се споменава за други чужденци. Според последните сведения от бедстващия кораб екипажът е успял да ограничи пожарът, а към мястото на бедствието пътува специализиран противопожарен кораб, който е отплавали от Игуменица.
    Очаквайте подробности.

Категории: Norman Atlantic пожар на кораб евакуиране на пасажерите Корфу остров Отони спасителна операция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus