Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Преговорите закъсаха, Euroworking Group се отложи за неопределено време

06 Ноември 2015 / 14:11:47  GRReporter
668 прочитания

Гръцки медии съобщиха, че планираното за тази вечер заседание на Euroworking Group, където технократите трябваше да подготвят решенията на заседанието на финансовите министри от Еврозоната за отпускането на транша от 2 милиарда евро към Гърция се отлага за неопределено време.

Причината е, че между кредиторите и гръцкото правителство не е постигнато съгласие по няколко въпроса – уреждането на проблема с червените банкови кредити и изнамирането на бюджетни мерки, които да компенсират очакваните приходи от налагането на ДДС от 23 на сто в частното образование. До момента гръцкото правителство не потвърждава информацията за отлагането на заседанието.

Фактът, че провеждането му зависи от изясняването на посочените въпроси провокира опасения, че е вероятно решението за отпускането на транша от 2 милиарда евро може да се отложи за началото на декември. Тогава Гърция ще трябва да представи напредък в изпълнението и на редица други ангажименти с цел да получи още един транш от 1 милиард евро.

Категории: Политика преговори с кредиторите отлагане на заседанието на Euroworking Group червени кредити ДДС в частното образование транш от 2 милиарда евро
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus