Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

При 20% от фирмите в туристическите региони на Гърция са установени данъчни нарушения

12 Август 2015 / 17:08:28  GRReporter
839 прочитания

И миналата седмица продължиха с неотслабващи темпове проверките на финансовото министерство в туристическите региони на страната.

В периода 3-9 август са били проверени 5 968 фирми в цяла Гърция.

Констатирани са общо 5 820 нарушения в 1 194 фирми, което изразено в процент означава, че данъчни нарушения са установени при 20 на сто от компаниите.

Най-много данъчни нарушения са установени в областта на ресторантьорството и търговията, като са свързани с неиздаване на касови бележки, или издаването им с неточни данни.

Ето някои от случаите на нарушения:

- По време на местно събитие общинска фирма е издавала обикновени билети вместо законните, съдържащи данъчна информация. При проверката са установени 1 600 случая на нарушение.

- На бензиностанция без монтирана система, проследяваща входящите и изходящите потоци, проверяващите са иззели данните, за да направят допълнителни проверки.

- Бил е конфискуван касов апарат, който не е бил деклариран в данъчната служба от проверяваната фирма.

Недекларирани касови апарати са били конфискувани и в две фирми за обществено хранене, едната в област Атика, а другата в област Илия.

 

 

Категории: данъчни нарушения туристически региони фирми ресторантьорство
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus