Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Привикват в Атина свидетеля Николай

11 Май 2015 / 17:05:01  GRReporter
1301 прочитания

Гръцката изследователка, която оглавява разследването по случая с убийството на 4-годишната Ани Борисова се очаква да призове приятеля на сочения като детеубиец Станислав Бакърджиев – Николай, за да даде показания. Става дума за неговия съквартирант, чиято роля се определя от гръцките полицейски власти като ключова за разкриването на жестокото престъпление.

Свидетелят ще бъде призован в началото на следващата седмица, а по-рано днес адвокатът на майката на Ани Ставрос Георгиу заяви, че е внесъл искане Николай да бъде разпитан от гръцките разследващи.

Седмица след като гръцката полиция разкри ужасяващите детайли около убийството на 4-годишното дете бащата Станислав Бакърджиев твърди, че в него, както и в действията за укриването на трупа е участвал и неговият приятел и съквартирант.

В интервю за телевизия Мега Николай или Ники, както също е бил известен сред своите познати отхвърли твърденията на 27-годишния баща на Ани, че е участвал в убийството ѝ. „Нещата, които чувам по телевизията, че са казали Димитрина и Станислав не са верни”, заяви Николай и допълни, че полицията знае истината.

От своя страна и в изявления пред същата медия адвокатът на бащата Панайотис Хрисикакис намекна, че се очаква да възникнат нови данни по случая. „През следващите дни ще видите каква ще бъде неговата позиция. Много от детайлите на този случай все още не са изяснени”, подчерта той.

В показанията си майката на Ани – Димитрина Борисова също остави съмнения във връзка с ролята на Николай в убийството на Ани.

По-рано днес и след двучасови показания пред следователката бе освободен 70-годишният мъж, в дома на който са живеели майката и детето. В първите си показания той бе излъгал, че 25-годишната Димитрина оставила Ани на своя приятелка, за да се грижи за нея. Съдът му наложи забрана да напуска страната.

В изявления пред медиите мъжът отрече, че е знаел каквото и да е за случилото се с детето. По-конкретно казал, че на 21 април той и Николай отишли заедно в дома на бащата, за да пренесат там един диван. По думите му Станислав Бакърджиев бил абсолютно спокоен, а в дома всичко изглеждало нормално.

Според източници следователката го попитала дали е видял в квартирата на бащата хладилни кутии и той отговорил, че не е имало такива. Казал също, че съжалява, че е излъгал. „Това ми каза за детето, това казах и аз. Познавам Савас (Станислав – б.а.) от 3-4 години. Не се усъмних за нищо”, казал 70-годишният мъж.

По-рано се очакваше да даде показания и майката на 27-годишния баща на Ани. До момента няма информация дали тя все пак се е явила пред следователите.

Очаквайте подробности.

Категории: Криминална хроника Ани Борисова разследване показания убийство свидетел
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus