Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Проевропейската демонстрация започна с напрежение между протестиращи и анархисти

22 Юни 2015 / 19:06:20  GRReporter
692 прочитания

Мария Спасова

Втората поред демонстрация на проевропейски настроените гърци, които се противопоставят на вероятността действията на правителството да изведат Гърция от еврозоната започна с провокации и напрежение.

Група от около 100 анархисти се събраха на тротоара срещу сградата на гръцкия парламент в опит да попречат на провеждането на обявения още от миналия петък протест на гражданската инициатива „Оставаме в Европа”.

Анархистите издигнаха плакат с лозунг: „Не на споразумение – подчинение. Не на нов меморандум. Класова контраатака срещу местния и международния капитал” и викаха подобни лозунги. На тях участниците в проевропейската демонстрация отговориха със своите свирки и лозунга: „Гърция, Европа, демокрация”.

Продължилото около 30 минути напрежение приключи с намесата на полицейските отряди за борба с масовите безредици. Постепенно анархистите се оттеглиха към улица Панепистимиу и площадът пред парламента започна да се изпълва с участниците в проевропейския протест.

Категории: Политика проевропейски протест анархисти напрежение полицейски отряди за борба с масовите безредици
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus