Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Прокуратурата в Спарта разследва незаконните осиновявания

25 Май 2015 / 15:05:23  GRReporter
901 прочитания

Гръцката полиция разпространи снимките на двете ромски двойки от Спарта, които бяха обвинени в отвличане на непълнолетни деца на възраст под 14 години в степен углавно престъпление.

Става дума за Йоанис Караянис и София Карагуни, родени през 1986 и Нектариос-Константинос Карагунис (роден през 1980) и Калиопи Караяни, родена през 1987.

Днес четиримата се явиха пред прокурора в Спарта, който им предяви обвинението. Както GRReporter съобщи в петък след подаден сигнал полицията откри две деца в семействата на двете двойки в ромски катуни край Спарта.

Мнимите родители, които въпреки еднаквите си фамилии нямат роднински връзки помежду си първоначално казали, че децата са техни. След проведените ДНК-тестове бе установено, че те не са биологичните родители на децата. В допълнение у ромите не са били открити никакви документи, които да сочат законно осиновяване.

Според източници децата се намират на защитено място.  момента властите не са се обърнали към организацията за защита на децата „Усмивката на детето” с искане да поеме грижата за тях. И двете деца са мургави и на видима възраст около 4 години, но засега не е изяснен точният им произход. Според някои сведения едното от тях е от Гърция, а другото – от България или Румъния.

В репортаж на информационния сайт от Спарта notospress.gr едното от децата е момче и се казва Теофилос. Близки на родителите твърдят, че детето е живеело в добри условия.

Същата медия посочва, че основните версии, по които работи местната полиция. Първата е, че децата са биологични деца на други ромски семейства и са били осиновени от конкретните две семейства по неформален начин.

Втората възможност е те да са били отвлечени от „осиновителите” или от други роми, които след това са им ги предоставили. Във всички случаи и двете деца живеят в конкретните семейства от бебешка възраст.

Третата вероятност е децата да са били продадени на „осиновителите” или на други роми от биологичните си родители. 

Категории: Криминална хроника роми Спарта незаконни осиновявания обвинение в отвличане
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus