Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Първият мач на Бербатов ще бъде с Верия, в Лига Европа го очаква Габала

04 Септември 2015 / 09:09:09  Анастасия Балездрова
957 прочитания

Първото участие на водещия нападател Димитър Бербатов в гръцкото футболно първенство ще бъде на 13 септември на стадиона във Верия, където ПАОК ще гостува на едноименния отбор.

В същото време, късно снощи стана ясно, че солунският тим все пак е успял да картотекира Бербатов за участие в Лига Европа. Така първият му мач за нея ще съвпадне с дебюта му на стадиона в Тумба, където ПАОК ще домакинства на азербайджанския тим Габала.  

След официалното си представяне пред феновете вчера, българският нападател проведе първата тренировка със своите нови съотборници. Те тренират в спортния център на ПАОК в района селището Неа Месимврия. Интересен факт е, че то е създадено от гръцки преселници, напуснали Несебър по силата на двустранната спогодба за размяна на населенията между България и Гърция в началото на 20-ти век.

По-рано Бербатов предостави ексклузивно интервю за телевизията на ПАОК. В него той благодари отново на феновете за възторжения прием, както и на собственика на отбора Иван Савидис за настоятелността му да го присъедини към ПАОК.

„Изминалите дни бяха малко „луди”, но сега съм тук и това, което трпбва да направя е да изляза на стадиона, да тренирам, да вкарвам голове и по този начин всички да бъдат доволни”, посочи Бербатов.

На въпрос в какво точно се е изразило настояването от страна на Савидис, той посочи: „Понякога е нужно само някой да те убеди, че дадено място е специално. Треньорът е млад, аз съм играл срещу него и го познавам добре. Отборът е добър и аз от своя страна бих могъл да предоставя на младите играчи различни неща, като например зрялост и съвети”. Той призова съотборниците си да постигнат „нещо специално” по повод на 90-годишнината на ПАОК тази година.

Според Бербатов, за да си добър футболист е нужно да обичаш футбола и да се бориш непрекъснато. „Аз обичам футбола. Единственото нещо, което съм правил през целия си живот е да играя футбол. А с възрастта желанието да играеш повече е все по-голямо. Затова ще се опитам да играя колкото се може повече и с играта си да предоставя зрелище на феновете”.

Целите, които Бербатов си поставя за следващата година са да повлияе добре на отбора, да помогне на младите си колеги и треньора с головете и начина си на игра. „Разбира се, ако успеем да спечелим някаква титла за отбора в навечерието на 90-годишнината от създаването му ще бъде фантастично”.

В коментар за това, че определи феновете на ПАОК като „братя”, Бербатов повтори, че родното място на баща му се намира съвсем близо до Солун и самият той вече се чувства в града като у дома си.

След тренировката Димитър Бербатов се върна отново в Благоевград, където имал семейни ангажименти. Той пристигна в Солун с личния си автомобил марка Бентли заедно с мениджъра си Емил Данчев и дъщеря си Елиа. Бербатов се очаква да се присъедини отново към новия си отбор в събота. 

Категории: Футбол Димитър Бербатов ПАОК тренировка интервю
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus