Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Пясъчна буря от Сирия връхлетя Кипър

08 Септември 2015 / 18:09:08  GRReporter
2222 прочитания

Пясъчна буря от Сирия достигна до Кипър, като преди това причини дори човешки жертви в Ливан, Йордания и самата Сирия. Острова на Афродита пясъчната буря съвпадна и с гореща вълна, която още повече прави задуха непоносим. Местното Министерство на здравеопазването предупреждава хората с дихателни и сърдечни проблеми да избягват излизането извън затворени помещения и препоръчват прозорците да се затварят плътно. Специалистите са установили, че количеството прах във въздуха е 66 пъти повече от нормалното.  
 

   Летището в Ларнака затвори за няколко часа днес поради понижена видимост, 24 полета промениха разписанието си. Властите не изключват ново затваряне на летището, ако природният феномен стане по-интензивен.

Категории: пясъчна буря от Сирия Кипър летището в Ларнака червен прах гореща вълна
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus