Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Раково болна жена погребана жива в Переа

09 Септември 2015 / 17:09:28  GRReporter
1140 прочитания

Нови разкрития около нашумял преди близо една година шокиращ случай. Става дума за 49-годишната жена, страдаща от онкологично заболяване, за която се смяташе, че е погребана жива в Ано Переа, област Солун.

В петък е била извършена нова аутопсия на тялото от седем съдебни лекари, от които петима са подписали медицинското заключение, а двама са били наблюдаващи. Те категорично заявяват, че няма признаци за привидна смърт и жената не е починала от задушаване след като е била заровена. Според съдебния лекар Матеос Цунгас, участвал в аутопсията, смъртта на жената е настъпила рано сутринта на 25 септември 2014, което съвпада със записаното в смъртния акт.  

Професорът по съдебна медицина и токсикология в Солунския университет „Аристотел” Самуил Дугу Дзау обаче смята, че смъртта на жената е причинена от сърдечен удар, който тя е получила когато вече се е намирала в гроба.

В своето медицинско заключение, публикувано от вестник «Espresso», той посочва: ''Смъртта на жената е настъпила най-вероятно вследствие на сърдечен удар към 20.00 ч. докато е била заровена жива''.

Съдебният лекар обяснява, че 49-годишната жена е била сметната за мъртва заради въздействието на лекарствата, които са ѝ давани: ''Става въпрос за едно рядко състояние, т.нар. привидна смърт, която поради повърхностното търсене на първите признаци и прибързаното лабораторно установяване на смъртта, е довело до погрешното ѝ диагностициране''.

 

 

 

 

 

Категории: погребана жива клинична смърт съдебни лекари аутопсия
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus