Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Рецесия и GREXIT тегнат над Гърция през 2016 според списание Economist

25 Декември 2015 / 11:12:06  GRReporter
804 прочитания

И 2016 ще е година на рецесия за Гърция, а Grexit ще продължи да тегне на страната. Това твърди финансовото списание Economist в годишните си прогнози.

Economist публикува всяка година предвижданията си как ще се развиват икономиките на страни като САЩ, Русия, Турция, Австрия, Франция и Германия. Списанието твърди, че рискът от излизане на Гърция от еврото още не е изчезнал, въпреки че може да се отложи за по-късно.

В същото време списанието пише, че 2016 ще е година на рецесия за Гърция и тя ще достигне 1% от БВП. „Алексис Ципрас, лидерът на СИРИЗА, партията, която се обявява срещу режима на строги икономии, влиза в 2016 с нов мандат след победата си на предсрочните избори през септември, въпреки факта, че отстъпи пред кредиторите и се съгласи с един строг спасителен план, намразен от хората”, казва Economist и продължава: „Това объркване води Гърция до низходящо развитие и висок дълг, който никой – нито вътре в страната, нито извън нея, не смята за устойчив. Grexit все още е вероятен, но може да се отложи, така че през 2016 Ципрас, кредиторите на Гърция и гражданите могат да си поемат дъх”.

 

Категории: Economist годишни прогнози рецесия Grexit
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus