Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

СИРИЗА изоставена и от младежката си организация

01 Септември 2015 / 12:09:33  GRReporter
734 прочитания

Младежката организация на СИРИЗА обяви, че няма да подкрепи партията на предстоящите извънредни парламентарни избори. В съобщение със заглавие „Фалитът на СИРИЗА и ние срещу него” членовете на организацията се противопоставят на подписания от кабинета на радикалната левица и крайнодесните Независими гърци трети меморандум за икономическа помощ.

В съобщението се посочва: „Новата „епоха”, в която навлезе СИРИЗА представлява за нас не само тактическо или частично отстъпление спрямо първоначалните ѝ цели и обещания, а една стратегическа загуба или, по-точно, един фалит”.

„Гласуването на третия меморандум, активната подкрепа в негова полза и превръщането му в стратегически хоризонт, необузданото прикачване към властта и пълното маргинализиране и незачитане на партията са основните причини за този фалит, както и за това, че ние не можем да продължим да сме част от СИРИЗА. Нито можем да продължим да защитаваме каузата за продължаването на една лява стратегия чрез мутиралата вече СИРИЗА”.

При липсата на процедура, която да определя една обща позиция за членовете на младежката организация на СИРИЗА, от тук нататък и в условията на това противоречие (относно това какво е младежката организация на СИРИЗА и какво вече е самата партия), младежката организация стига до един необратим край”.

Членовете на организацията се противопоставят категорично на водената от СИРИЗА политика. „Аджендата на СИРИЗА в навечерието на изборите, която цели да бъде избран по-добрият управител на реалността на меморандумите и да бъдат намерени реформи с прогресивен (?) характер в контекста на меморандума не ни засягат по никакъв начин от гледна точка на лявата идеология”.

Съобщението се подписва от мнозинството от членовете на организацията.

Категории: Политика СИРИЗА младежка организация трети меморандум за икономическа помощ предсрочни избори
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus