Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

СИРИЗА открива своя онлайн телевизия

15 Януари 2015 / 11:01:04  GRReporter
1256 прочитания

„Това ще бъде телевизия от 15 януари и всеки ден”. Така обявиха сътрудничеството си радиостанцията на радикалната левица СИРИЗА „Сто кокино” („На червено”) и появилият се след закриването на държавната телевизия ЕРТ през юни 2013 информационен сайт The Press Project.

Според съобщението, което бе придружено и от снимки на студиото, в проекта ще участват и регионални телевизии.

„В едно съвременно многокамерно HD студио подготвяме един качествен телевизионен продукт с цел да създадем телевизия, която няма да се управлява от интереси, свързани с държавни поръчки и банкови облигации”, се посочва в съобщението.

Като начало организаторите на проекта се готвят да провеждат всекидневни политически дискусии на тема предстоящите парламентарни избори, а на 25 януари – да предават на живо изборните резултати.

„В панелите на всекидневното ни токшоу „Избори 2015” ще присъстват главните участници в предизборната борба и журналисти. Активно участие ще имат и потребителите на социалните мрежи, които ще могат да им задават въпроси.

В изборната вечер на 25 януари ще организираме за пръв път в Гърция телемаратон в интернет за предаване на изборната битка на живо, който ще започне в 18:00 и ще продължи до късно вечерта. Той ще включва: система за предаване на изборните резултати на живо, включвания с изборните щабове на партиите, дискусии в студиото и специални анализатори на изборите.

Свържете се с нас, защото започва нова епоха в електронното пространство…и това е само нейното начало”, се посочва още в съобщението.

То се появи малко преди интернет-интервюто на лидера на СИРИЗА Алексис Ципрас, като въпросите се поставяха от потребители на социалната мрежа Twitter.

Въпреки усилията на организаторите от партийното издание „Авги” да я представят като открит диалог на гражданите с него, крайният резултат не остави такова усещане. Въпросите, които му предаваше координаторът и журналист от „Авги” бяха строго подбрани и това породи коментари като:

„Нали разбрахте, че Ципрас не вижда нашите съобщения и му се предават само онези, които трябва?!”

„Хора, не го оставяйте да вярва, че говори с гражданите. Стана за срам”.

Критичен бе дори коментарът на сайта с лява насоченост Dromografos:

„Без да искаме да критикуваме работата на координаторите, „интервюто” не се получи…очевидно беше необходимо нещо друго. Това не беше Twitter”.

Писателят Апостолос Доксиадис обобщи със следния tweet:

„Интервюто на Самарас по държавната телевизия НЕРИТ поне личеше, че е било уговорено предварително. Това тук приличаше на „свободните избори” в СССР. 99,7 на сто в полза на Ципрас”.

Категории: Политика СИРИЗА Алексис Ципрас онлайн телевизия избори интервю социални мрежи
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus