Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

СИРИЗА води с 20% пред Нова демокрация

07 Май 2015 / 13:05:17  GRReporter
585 прочитания

Управляващата Коалиция на радикалната левица СИРИЗА увеличава преднината си пред опозиционната Нова демокрация, показва проучване на агенцията Palmos Analysis, проведено на 5 и 6 май. Ако в момента има избори, 36% от гърците отново ще гласуват за левицата, докато едва 16,5% биха дали гласа си за консерваторите.
    70 на сто от анкетираните са отговорили, че предпочитат управляващите да не отстъпват пред исканията на кредиторите за премахване на колективните трудови договори в държавния сектор, а 77 на сто са против реформите в пенсионната и осигурителната система.
    Мнозинството гърци смятат, че в крайна сметка ще има споразумение с кредиторите. Едва 52% от анкетираните обаче са се обявили за оставането на Гърция в Еврозоната, а 44 на сто желаят Гърция да излезе от Меморандума за финансова стабилност.

Категории: СИРИЗА Нова демокрация преговори с кредиторите премахване на колективните трудови договори
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus