Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Статуквото победи, Нова демокрация ще избира между Меймаракис и Мицотакис

21 Декември 2015 / 08:12:57  GRReporter
684 прочитания

Рекорден брой гърци гласуваха вчера на вътрешнопартийните избори за лидер на Нова демокрация. Според официални представители на гръцките консерватори, над 400 хиляди души са упражнили правото си на вот. По неокончателни данни най-много подкрепа, около 40 на сто, е получил бивният председател на партията, както и бивш предсетател на гръцкия парламент Вангелис Меймаракис. На второ място, с около 30 на сто подкрепа, е Кириакос Мицотакис, син на почетния председател на партията и бивш премиер Константинос Мицотакис. На трето място е областният управител на Централна Македония Апостолос Дзидзикостас. Последен с минимална подкрепа е Адонис Георгиадис, бивш министър на здравеопазването и настоящ говорител на парламентарната група на Нова демокрация.
 

   Окончателната битка за лидерското място на консерваторите ще е на 10 януари и в нея ще участват Вангелис Меймаракис И Кириакос Мицотакис. Мицотакис обяви, че ще се състезава на втория тур, независимо колко голяма е преднината на Меймаракис. С интерес се очакват и изявленията на Дзидзикостас и Георгиадис, за да се види дали и кого от дватмата съперници ще подкрепят на втория тур.

Категории: Нова демокрация избори за лидер Вангелис Меймаракис Кириакос Мицотакис Апостолос Дзидзикостас Адонис Георгиадис
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus