Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Тотопунктовете стачкуват срещу данъка върху електронните залагания

01 Декември 2015 / 14:12:48  GRReporter
715 прочитания

Над  4500 тотопунктове от цяла Гърция останаха затворени днес в знак на протест срещу гласувания от правителството на СИРИЗА и Независимите гърци данък върху електронните залагания. Според Федерацията на тотопунктовете този данък ще унищожи бранша им, но заместник финансовият министър Трифон Алексиадис е категоричен, че след като е гласуван, данъкът ще бъде приложен. Той твърди, че интернет залаганията са обложени с много нисък данък.
     Според новия закон всички игри на гръцкия тотализатор ще бъдат обложени с данък 0,05 евро. Така, твърдят собствениците на тотопунктове, ще бъде наказан законния хазарт, а незаконният ще продължи да процъфтява. Освен това новият данък ще намали общия оборот на игрите и така ще се намалят общите приходи в бюджетаот електронните залагания.
    Федерацията предупреждава, че ако новият данък се приложи, над 1000 тотопунктове ще затворят. Това са малки, семейни бизнеси и затварянето им ще увеличи безработицата в страната.
    Собствениците на тотопунктове заплашват, че днешната 24-часова стачка е само началото и че ако правителството не отстъпи, те ще пристъпят към по-драстични форми на протест.

Категории: тотопунктове стачка електронни залагания незаконен хазарт гръцки тотализатор СИРИЗА нов данък
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus