Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Този парламент няма да излъчи друго правителство

22 Август 2015 / 15:08:00  GRReporter
740 прочитания

Председателят на Нова демокрация Евангелос Меймаракис  се срещна днес на обед с лидера на ПАСОК Фофи Генимата. Той продължава консултациите си с политическите лидери в рамките на проучвателния мандат за съставяне на правителство.

След вчерашната му среща с лидера на Потами Ставрос Теодоракис, Меймаракис разговаря днес около час с Генимата. От тази среща не произтече никаква изненада.

Веднага след нея Фофи Генимата заяви, че настоящият парламент няма да излъчи друго правителство „заради господин Ципрас” и подчерта, че всяко забавяне може да има последици за страната.

Тя предупреди, че изборните процедури трябва да побързат, тъй като „Grexit  е още пред прага ни”.

Според нея, конституционните разпоредби трябва да се спазят, но „ние не трябва да наливаме вода в мелницата на несигурността и инертността”.

Генимата нарече решението на Ципрас за избори „пагубно за страната” и го обвини  в авантюризъм. „Той отива на избори, за да не осъзнаят хората последствията от меморандума”, заяви тя. 

Председателката на ПАСОК добави, че страната трябва да се управлява сигурно и резултатно. „Затова целта ни е да се докажем като трети алтернативен полюс, който може да е гаранция  за положителни решения”, подчерта тя.

Генимата заяви, че е оптимист за ПАСОК.

Веднага след срещата между Меймаракис и Генимата, в офиса на лидера на Нова демокрация в парламента пристигна неговият предшественик на този пост и бивш премиер Андонис Самарас. Те са обсъдили идващите избори, след като очевидно никоя партия няма да успее да сформира правителство в сегашния парламент.

В 18:00 Меймаракис ще се срещне също така с председателя на новата партия Народно единство Панайотис Лафазанис.

 

Категории: Евангелос Меймаракис Фофи Генимата среща ПАСОК Нова демокрация правителство избори
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus