Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Три деца се удавиха при нов инцидент в Егейско море

15 Януари 2016 / 11:01:13  GRReporter
520 прочитания

Три деца се удавиха в Егейско море , след като лодката, с която пътували, се обърнала в близост до гръцкия остров Агатониси. Инцидентът станал на разсъмване тази сутрин, останалите пътници са спасени, няма хора в неизвестност. На лодката са били общо 23 души, 20 от тях са пристигнали невредими на остров Самос. Както телата на удавените деца, така и оцелелите пътници са били качени на кораб на неправителствена организация.


    Междувременно расте броят на бежанците в северна Гърция. Властите в Кавала съобщават, че в града са пристигнали над 30 хиляди бежанци само в периода юли-декември 2015. Голяма част от тях са заминали за Солун с градски или туристически автобуси и с таксита. Властите уточняват, че за първите дни на 2016 броят на пристигналите имигранти рязко е намалял и в момента не надхвърля 300 души.

Категории: бежанци нелегални имигранти неправителствена организация гръцки острови Егейско море
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus