Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Три въоръжени обира в супермаркети в Атина само за един час

31 Декември 2015 / 12:12:40  GRReporter
926 прочитания

Полицията продължава да издирва тримата неизвестни извършители, които вчера следобед обраха два супермаркета в Маруси и Ликовриси, заплашвайки служители и клиенти с автомати Калашников. Тримата извършители първо влезли в супермаркета на ул. „В. Александру” в Маруси и откраднали неизвестна засега сума от касите. Малко по-късно същите престъпници отново с калашников нахлули в супермаркета на ул. „Софокли Венизелу” в Ликовриси и отново обрали парите от касите. Двама от извършителите се придвижвали с мотор, а третият според полицията – с лек автомобил.

Още един обир е извършен малко по-късно в супермаркет на ул. „Калидромиу”, в Екзархия, но от други крадци. Двама души са нахлули въоръжени в супермаркета и отмъкнали неизвестна сума пари от касите. Полицията извършва мащабни проверки в цялата област Атика, за да открие и задържи извършителите. Към момента не е известен размерът на откраднатите суми.

Междувременно към 23.00 ч. в сряда двама души са обрали супермаркет и в Каминия, Пирея, на пресечката на улиците „Спартис” и „Саламинос”. Извършителите заплашили управителя на търговския обект и използвайки физическа сила откраднали неизвестна засега сума, след което избягали.

Рано сутринта, в 03:55 в Неа Йония, област Атика, бяха взривени два банкомата на Националната банка на Гърция. Неизвестни извършители поставили взривни механизми на банкоматите в клона на банката на бул. „Ираклиу” 243. В резултат от взрива и последвалия пожар банкоматите са унищожени, а извършителите се издирват.

При друг инцидент незначителни материални щети са нанесени по стъклената врата на сграда, намираща се на ул. „Караиску” 111 в Пирея. Неизвестни извършители хвърлили бутилки с газ по сградата, за щастие не се наложила намеса на Противопожарната служба.

И накрая пикап тип 4Χ4 е бил взривен рано сутринта в Мадрати, Ласитио, на остров Крит. Автомобилът е изгорял напълно, а взривът е бил предизвикан от устройство, поставено от неизвестни извършители в паркирания автомобил.

На мястото веднага са пристигнали полицаи и сапьори, за да открият улики, които биха помогнали за изясняване на случая. Според първоначалните оценки, извършителят или извършителите, поставили взривното устройство в автомобила, най-вероятно са имали лични спорове с неговия собственик.

 

 

 

Категории: обири неизвестни извършители калашников супермаркети взривно устройство
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus