Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Тудор и Бербатов заровиха томахавките, засега

11 Декември 2015 / 09:12:10  GRReporter
1256 прочитания

Мария Спасова
    Солунският ПАОК извоюва историческа победа с 1:0 на стадион Signal Iduna Park в Дортмунд срещу местния “Борусия”. Историческа, защото черно-белите за първи път побеждават германски отбор като гости. Въпреки това те прекратиха участието си в турнира на Лига Европа след незадоволителното си представяне в предишните мачове. Димитър Бербатов излезе като титуляр в мача, игра 71 минути, но не успя да отбележи гол. Така Митко не успя да подобри рекорда на Христо Стоичков от 34 голове в европейските турнири.
  

 “Ако това е последният ми мач в европейски турнири, разбира се, че бих искал да вкарам гол”, каза на пресконференцията българската футболна звезда, но за голямо съжаление на почитателите си, това не се реализира. Бербатов играеше на терена по-скоро като плей-мейкър, който търсеше различни възможности да разнообрази играта на тима си.
    Не бихме казали, че ПАОК ни предложи някакъв атрактивен, съвременен футбол. Напротив - възпитаниците на Игор Тудор играха изключително дефанзивно, на моменти с 8 защитници в наказателното си поле. Но успяха да реализират може би единственото си голово положение в 33-та минута, когато словакът Роберт Мак отбеляза единствения точен удар в срещата.
 

   “Отбранявахме се като отбор. За нас днешната победа е много важна, защото ще подсили самочувствието и тонуса ни. Представихме се великолепно, фантастично е да победиш на такъв стадион. Поздравления за защитниците и най-вече за вратаря Панайотис Гликос, който издържа до края”, заяви Димитър Бербатов след края на срещата във видимо добро настроение. Запитан за това кой отбор поддържа в следващата фаза на турнира за Лига Европа, българската футболна звезда изобщо не се затрудни с отговора: “Все още Манчестър Юнайтед”.
    Димитър Бербатов окупира вниманието на журналистите и по време на пресконференцията ден преди срещата на стадион Signal Iduna Park, където бе избран от треньора Игор Тудор да отговаря заедно с него на въпросите на журналистите. Пресконференцията продължи около 40 минути, като 30 от тях бяха посветени на българския футболист. Естествено, много от въпросите бяха свързани с ядосаното му напускане на мача с Габала в Солун преди две седмици.
 

   “Грешката е моя, треньорът беше прав. Истината е, че въпреки възрастта ми искам много да играя, защото много обичам футбола. След това говорихме с треньора, изяснихме се. Не съм имал нищо лично, никого не исках да обидя”, заяви Димитър Бербатов. Направи впечатление, че той нито веднъж не каза “Съжалявам за случилото се”, нито пък “Извинявам се”. Държа се много учитиво, но хладно-иронично. По време на преконференцията с Игор Тудор не си размениха нито една реплика или поглед, а когато хърватския треньор трябваше да отговаря на подобни въпроси нито веднъж на спомена името на Бербатов.
    В следващото видео можете да проследите цялата пресконференция на Димитър Бербатов и Игор Тудор, която е преведена на английски, гръцки и немски език.


    В Дортмунд отново не видяхме заедно на терена Димитър Бербатов и любимеца на феновете на ПАОК Стефанос Атанасиадис. Най-вероятно и в следващия мач на солунчани няма да ги видим заедно на терена. В понеделник, 14 декември ПАОК ще гостува на Левадиакос за гръцкото футболно първенство. Преди Коледа солунчани ще са домакини на още една среща за първенството с Платаниас, на 20 декември. А преди това за турнира на гръцката купа ще гостуват на Олимпиакос Волос.
    Какво ще се случи след януари и ще продължи ли общия път на ПАОК и Димитър Бербатов е рано да се каже. В гръцката пресаа се говори за интерес към българина от страна на атинския АЕК. В испанската преса пък се появиха информации, че българинът е в wish-листата на Барселона за януарския трансферен прозорец. Това нямаше как да не бъде въпрос към футболната звезда по време на пресконференцията. “Отдаден съм напълно на работата си в ПАОК. Какво ни носи бъдещето обаче, никой не знае”, бе многозначителният отговор на Димитър Барбатов.

Категории: Димитър Бербатов Игор Тудор Лига Европа Борусия Дортмунд Манчестер Юнайтед ПАОКгръцко футболно първенство
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus