Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Варуфакис иска международна конференция за гръцкия дълг

29 Януари 2015 / 15:01:41  GRReporter
1040 прочитания

Гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис предлага да се свика международна конференция за гръцкия дълг. Предложението ще бъде обсъдено на утрешната му среща с президента на Eurogroup Йерун Дайселблум. Целта на конференцията е да се намери решение за гръцкия външен дълг, като то да е възможно най-безболезно за европейските данъкоплатци. Ключова роля в нея ще играе Европейската централна банка.
    В неделя Варуфакис ще бъде в Лондон за среща с британксия си колега Джордж Озбърн, а в понеделник ще гостува в Париж на френския си колега Мишел Сапен. Във вторник финансовият министър ще посети Рим, за да се види с италианския си колега Пиер-Карло Падоан. От финансовото министерство уточняват, че до момента не са установили контакт с какъвто и да е представител на германското правителство, нито с германският финансов министър Волфганг Шойбле.

 

Категории: Янис Варуфакис гръцки финансов министър конференция за дълга Йероун Дайселблум Волфганг Шойбле
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus