Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Въпреки несигурността и капиталовия контрол, от понеделник започват летните намаления

10 Юли 2015 / 14:07:50  GRReporter
1054 прочитания

В понеделник, 13 юли, започват редовните летни разпродажби може би в най-лошата икономическа обстановка от последните години. Те ще продължат до 31 август. Разбира се, от доста дни множество магазини са обявили намаления, достигащи до 50%, в опит да привлекат клиенти, които поради капиталовите ограничения и несигурността около финансирането на гръцката икономика, харчат пари почти изключително и само за снабдяване с хранителни продукти и горива.

Освен това не е случаен фактът, че още от миналата седмица повечето търговски обекти, но и основният орган, представляващ търговията – Гръцката конфедерация за бизнес и търговия, подчертават възможността за пазаруване с кредитни карти. Въпреки утежнената обстановка, в свое съобщение от вчера Конфедерацията пожелава тези намаления да донесат възможно най-големия успех, а на потребителите – „да забравят доколкото е възможно затворените банки и ограниченията в достъпа до сметките си и използвайки кредитните си карти, да се възползват от изгодните предложения и да пазаруват евтино”. «Фирмите за търговия на дребно ще предложат голямо разнообразие от стоки на изключително атрактивни и изгодни цени», подчертават на свой ред от Гръцката асоциация на фирмите за продажби на дребно.

Следващата неделя, 19 юли, е разрешено търговските обекти да работят от 11.00 до 20.00 часа, тъй като това ще е първата неделя от периода на намаленията.

Припомняме, че въз основа на Закон 4177/2013 всички търговски обекти, независимо от големината си, могат да работят седем недели в годината, една от които е първата неделя от периода на намаленията.

Цените

По време на намаленията освен изписването на старата и новата намалена цена на стоките и услугите, които се продават с отстъпка, може да се посочва и процентът на намалението.

При положение, че се предлагат намалени цени на повече от 60% от всички продавани артикули, ще трябва на витрината на съответния магазин да се посочва процентът отстъпка, а ако съществуват различни проценти според категорията стоки, трябва да се посочват границите на предлагания процент отстъпка («от …. % до... %»). При всички други случаи трябва да се посочва, че намаленията се отнасят за избрани стоки, като се изписва съответният процент.

 

 

Категории: отстъпки разпродажби търговски обекти Гръцката конфедерация за бизнес и търговия
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus