Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Временно прекратяват дейността на златната мина в Скуриес

20 Август 2015 / 12:08:15  GRReporter
867 прочитания

Министърът на развитието, околната среда и енергетиката Панос Скурлетис обяви решението си да бъде оттеглено одобрението на техническите протоколи на златната мина в Скуриес, след като компанията „Гръцко злато” е нарушила условията в тези протоколи. Това означава, че дейностите в Скуриес ще бъдат временно прекратени.

Според правителствени източници, премиерът е Алексис Ципрас е поздравил министър Скурлетис за неговите усилия.

«Решението на министерството на развитието, околната среда и енергетиката за прекратяване на дейността в мината в Скуриес подкрепя борбата на местните жители срещу икономическото, екологично и социално престъпление, което се извършва в района», се отбелязва в коментар на пресцентъра на СИРИЗА.

Освен това от партията подчертават, че «в противовес на тази унищожителна инвестиция трябва да бъде разработена програма за социално, икономическо и екологично възстановяване на района, което ще създаде нови работни места, вкрючително в областта на добива, и особено на възстановителните работи, и ще се отнася с уважение към социалните нужди, опазването на околната среда и местните производствени дейности».

Припомняме, че през април тази година пък над 7 500 миньори, работещи в Скуриес, се обявиха в защита на работата на мината организирайки демонстрация в Атина.

 

 

Категории: златна мина Скуриес временно прекратяване министър на околната среда
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus